Sport

Timisoara Saracens a invins in deplasare pe Krasni Yar in mansa tur a play-off-ului Challenge Cup

Timisoara Saracens a invins in deplasare pe Krasni Yar in mansa tur a play-off-ului Challenge Cup

Timisoara Saracens a facut un pas mare spre calificarea in grupele principale ale Challenge Cup, a doua competitie valorica intercluburi din Europa, sezonul 2017-2018, dupa ce a invins in deplasare, la Rustavi, pe Krasni Yar, cu 17-12 (5-3). Doua dintre eseurile banatenilor au fost reusite de jucatori care au fost adusi in aceasta pauza competitionala, James Doyle si Henry Seniloli.

Miza meciului si-a pus amprenta asupra evolutiei celor doua formatii, atat Timisoara, cat si Krasni Yar ratand mai multe lovituri de pedeapsa in primul sfert al partidei. Cei care au pus primele punctele pe tabela au fost banatenii, prin eseul reusit de Eugen Capatana, dupa un mol de margine, in minutul 27, netransformat insa de Jody Rose. Pana la pauza, rusii au reusit sa puncteze si ei printr-o penalitate marcata de Lasha Malaguradze, 3-5.

In partea secunda, rusii au preluat conducerea prin penalitatea reusita de Malaguradze, ca sa se distanteze la sase puncte prin inca o penalitate reusita de acelasi jucator, 9-5. Cu un om mai putin, dupa eliminarea lui Gabriel Conache, debutantul James Doyle a gasit o bresa in defensiva adversa si a marcat al doilea eseu al oaspetilor, (min.60), netransformat, 9-10. Presiunea rusilor si-a spus cuvantul si i-a determinat pe banateni sa greseasca, cu atat mai mult cu cat, dupa eliminarea lui Dorin Lazar, au fost nevoiti sa joace iarasi in inferioritate. Astfel, Malaguradze si-a readus echipa la conducere printr-o noua penalitate, 12-10.

Avantajul pe tabela nu a fost de durata: pe o contra, Jack Umaga l-a lansat pe Henry Seniloli, jucator aflat la primul sau meci oficial pentru campioana Romaniei, care a sprintat si a culcat pentru a treia oara balonul in terenul de tinta. De aceasta data, Gabriel Conache a transformat si si-a adus echipa in avantaj, 17-12.

Finalul meciului a fost unul tensionat, Malaguradeze fiind eliminat dupa ce l-a lovit pe Catalin Fercu. Aflati in inferioritate numerica, rusii au continuat sa forteze marcarea eseului, insa Timisoara a facut o aparare perfecta.

Partida tur a avut loc in Georgia, pe Stadionul Rustavi din cauza conditiilor improprii din Siberia, oficialii EPCR interzicand ca rusii sa dispute aceste meciuri acasa.

Meciul retur va avea loc la Timisoara, pe 22 aprilie, pe Stadionul „Dan Paltinisanu”, de la ora 14:00.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*