Utile

Ateliere gratuite pentru părinți și cadre didactice

Ateliere gratuite pentru părinți și cadre didactice

În acest sfârșit de săptămână, Asociația Babel Education va găzdui în Timișoara două ateliere de educație nonformală cu acces gratuit, adresate în principal părinților și cadrelor didactice.

Atelierele tratează două concepte deosebit de importante pentru evoluția sistemului de educație din România – Învățarea Experiențială și Comunicarea Nonviolentă – și noi moduri practice prin care acestea pot fi de folos părinților și comunităților educaționale.

Programul atelierelor este următorul:

  • Vineri, 31 martie, ora 16:00 – Metode inovative și învățare experiențială

Se vor aduce în discuție metode inovative în educația experiențială, impactul și beneficiile acestora, cu trimitere la școlile de stat din Anglia și Olanda unde aceste metode au fost deja implementate și și-au dovedit beneficiile.

  • Sâmbătă, 1 aprilie, ora 10:00 – Introducere în Comunicarea Nonviolentă, pentru părinți

Un atelier interactiv în cadrul căruia se va explora modul în care instrumentele Comunicării Nonviolente îi ajută pe părinți să treacă de la o abordare permisivă sau autoritară a educației copiilor la una empatică, aducându-i astfel mai aproape de o relație părinte-copil armonioasă și echilibrată.

Aceste ateliere fac parte din proiectul EDUVISION desfășurat de Asociația Babel Education cu sprijinul și în cadrul programului Erasmus+. Datorită acestui proiect, echipa Asociației Babel Education a participat la schimburi de experiență și traininguri intensive pe tema Învățării Experiențiale, respectiv cea a Comunicării Nonviolente, în Cehia, Olanda și Anglia. Acum, prin intermediul celor două ateliere deschise, echipa de proiect va împărtăși din această experiență, pentru a explora aceste subiecte împreună cu părinții și/sau cadrele didactice din comunitatea locală.

Atelierele vor avea loc la sediul Asociației Babel Education, adresa Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 9, iar înscrierea se realizează trimițând un e-mail la adresa: contact@babeleducation.ro.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*