Justiție

Gheorghe Falcă, acuzat de conflict de interese. A.N.I a sesizat Parchetul

Gheorghe Falcă, acuzat de conflict de interese. A.N.I a sesizat Parchetul

Gheorghe Falcă este acuzat de conflict de interese. A.N.I a sesizat Parchetul, în cazul primarului din Arad.

Potrivit A.N.I, Gheorghe Falcă ar fi aprobat documente pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de o firmă la care el şi soţia sunt asociaţi.„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, Gheorghe Falcă a semnat și aprobat 31 certificate de urbanism, patru autorizații de construire, două avize de oportunitate, două autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeași societate comercială – PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociați. De asemenea, soţia persoanei evaluate deţine şi funcţia de administrator la societatea comercială Pro Arhitectura Arad SRL. Cele 40 de acte materiale au fost semnate şi aprobate de Gheorghe Falcă, în calitate de primar al municipiului Arad, pe perioada mandatelor 2008 – 2012, respectiv 2012 – 2016. În perioada evaluată, SC Pro Arhitectura Arad SRL a distribuit dividende în cuantum de 403.000 Lei. Astfel, procedura de semnare şi aprobare a documentelor sus-menţionate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru Falcă Gheorghe, cât şi pentru soţia acestuia”, se arată în comunicatul ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea începerii cercetărilor cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.

Gheorghe Falcă, cel care a fost șeful de campanie al PNL pentru alegerile parlamentare din 2016, este primar al Aradului din anul 2004.

(Foto: Libertatea.ro)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*