Turism

Litoralul românesc şi Grecia s-au scumpit în 2017

Litoralul românesc şi Grecia s-au scumpit în 2017

Reducerile la Târgul de Turism care se deschide joi sunt în marea majoritate de 25-30%, dar ajung şi până la 50%, ofertele cuprinzând vacanţe pentru Paşte, city-break-uri, vacanţa de vară, circuite culturale şi vacanţe exotice, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, care a menţionat că vacanţele pe litoralul românersc şi în Grecia s-au scumpit în 2017 faţă de anul trecut, potrivit News.ro.

A 37-a ediţie a Târgului de Turism al României va avea loc între 16 şi 19 februarie.

Participanţi vor fi din: România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Rusia, Grecia, Israel, Republica Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicană, Turcia şi Ungaria.

Litoralul va fi mai scump decât anul trecut, unde anul acesta există 25 de hoteluri all inclusive, la fel şi ofertele pentru Grecia.

„Nu toate hotelurile sunt mai scumpe, dar unele pachete sunt cu câteva procente mai mari decât anul trecut. Vacanţele pe Grecia vor fi între 3 şi 7% mai scumpe faţă de anul trecut”, a spus Burcea.

ANAT estimează că vor exista creşteri în ceea ce priveşte litoralul românesc, staţiunile balneare, dar şi city break-urile în oraşe.

„De asemenea, există capacitate de cazare suficientă în România cât să poate dubla numărul turiştilor străini”, a adăugat preşedintele ANAT.

Agenţiile de turism prezente la târg propun destinaţii noi faţă de anii anteriori, între care: Gran Canaria, Ischia, Cipru de Nord, vor relua vacanţele în Kos şi totodată vor continua promovarea ofertelor de pachete de vacanţă lansate anul trecut: Croaţia, Portugalia şi Muntenegru.

La târgul de turism din primăvara anului trecut vânzările au ajuns la 8-10 milioane euro.

 

Sursa: DIGI24.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*